מימוש זכויות: העובדים הסוציאליים פועלים בשיתוף המטופל ומשפחתו ובסיוע הצוות הרב מקצועי במחלקות ובמרפאות, למימוש זכויות המטופל ומשפחתו באפיקים שונים.
ביניהם:
-
הגשת תביעה לקבלת קצבת נכות.
-
הגשה לוועדות סל שיקום ומימוש תכניות שיקום.
-
מימוש זכויות לניצולי שואה.
-
תביעה לקבלת קצבת ילד נכה.
-
מינוי אפוטרופוס.
מינוי אפוטרופוס: במצבים בהם החולה אינו יכול לנהל את ענייניו, נשקלת האפשרות לפנות לבית המשפט כדי למנות לו אפוטרופוס. האפוטרופוס ימונה לצורך ניהול רכושו, או לצורך מתן טיפול רפואי מציל חיים, או לשניהם. העובד הסוציאלי במחלקה, מעורב בהערכת הצורך במינוי אפוטרופוס, בגיבוש ההמלצה לגבי האדם המתאים להתמנות לאפוטרופוס או בהערכת תפקודו של האפוטרופוס הקיים. העובדת הסוציאלית מרכזת את תהליך המינוי, עד להגשת המסמכים לבית המשפט.
רכזת נושא אפוטרופסות: עו"ס הילה גבריאלי
טיפול בנפגעי אלימות במשפחה: מטופלים שנפגעו מאלימות במשפחה זקוקים להתייחסות רגישה במיוחד, כדי למנוע הישנות מצבי האלימות עם חזרתם לקהילה. במקרים אלה הטיפול ניתן למטופל עצמו ולמשפחתו במשולב, בשיתוף עם גורמי הרווחה המקומיים. העובדים הסוציאליים עוסקים בליווי וטיפול בנפגעים ובונים תכנית טיפול כוללנית עם הרשויות העוסקות בכך בקהילה.
רכזת נושא אלימות במשפחה: עו"ס הילה גבריאלי
שיקום: השרות הסוציאלי מרכז ומוביל את מערך השיקום במרכז. הערכה שיקומית, בניית תכנית שיקום וליווי בתהליך כולל הגשה לוועדת סל שיקום, יישום ומעקב התכנית.
העבודה השיקומית מתחילה כבר ביום האשפוז, וכוללת התייחסות רחבה להיבטים השונים בחייו של המטופל – דיור, תעסוקה, חברה, השתייכות ומשמעות (שהנה מרכיב מרכזי בתהליך ההחלמה). תהליך הפניה לוועדת השיקום הוא תהליך משותף של העו"ס, המתמודד והמערכת.
ועדות שיקום מקומיות מתקיימות במרכז לבריאות הנפש באר שבע אחת לשבועיים. עובדת סוציאלית מטעם השירות מרכזת את הפונים לוועדת השיקום, ומקשרת בין צוות המטפלים המלווה את המטופל ומשפחתו לבין מגוון שירותי השיקום.
רכזת הנושא: עו"ס אירנה מז'יבוסקי
מית"ל – מרכז ייעוץ ותמיכה למשפחות
אנו רואים במשפחות המתמודדים כשותפים מלאים בתהליך הטיפול השיקום וההחלמה. במית"ל מופעלים מגוון רחב של שירותים: טיפולים פרטניים, קבוצות ליווי וטיפול להורים ולבני משפחה, כנסי משפחות, ליווי סיוע ותמיכה למשפחות שיקיריהם מאושפזים, מטופלים במרפאה או אינם מטופלים כלל. המרכז מלווה ועובד בשיתוף עם פורום הורים פעילים. מית"ל מפעיל שירותים בקהילה, עוסק בין היתר, במניעה ובהפצת ידע וכן שותף במחקרים רבים שנעשים בשיתוף עם האוניברסיאות השונות.
מנהלת מית"ל: עו"ס ענת שליו.
הוסטל בית רותם: הוסטל בית רותם הוא יחידת חוץ שיקומית שפועלת בסמוך לגדר בית החולים ומופעלת על ידי צוות המרכז בליווי מקצועי של השירות לעבודה סוציאלית. ההוסטל מחזיק ופועל על פי גישת ההחלמה, דיירי ההוסטל שותפים מלאים בבניית תכניות הטיפול, בתפעול ההוסטל וביוזמות רבות לשיפור איכות חייהם של מטופלי המרכז. צוות ההוסטל מיומן בשיקום ובטיפול באוכלוסיות מורכבות.
מנהל הוסטל בית רותם: מר ציון בן שלוש.
ליווי מקצועי: עו"ס לינור רכב.
טיפול בנפגעות תקיפה מינית במסגרת אשפוז: נשים או גברים שחוו פגיעה מינית בעברם מתמודדים עם השלכות ארוכות טווח של פגיעה זו. במצבים של החמרה בהשלכות הנפשיות של פגיעה זו ישנו צורך באשפוז במקום בטוח שיספק תחושת הגנה וביטחון ושיאפשר התארגנות והתמודדות, במערכת בעלת ידע ומשאבים הדרושים על מנת לתת מענה לצרכים המורכבים של הנפגעים. המרכז לבריאות הנפש – מחלקת מיון והשהייה, בשיתוף עם השירות הארצי לעבודה סוציאלית מפעיל 2 מיטות לאשפוז נשים שסבלו מפגיעה מינית. במצבים של החמרה בסימפטומים במהלך האשפוז נעשית התערבות רב מערכתית המשלבת התייחסות לחוויות התוך נפשיות לצד חשיבה שיקומית, מערכתית ורחבה לקראת חזרה לחיים ותפקוד במשפחה ובקהילה.
רכזת נושא פגיעות מיניות – עו"ס תמי דניאלי. |