|
התערבויות טיפוליות במרפאת המבוגרים |
התערבויות הטיפוליות במרפאה כוללות את כל תחומי הקשת הטיפולית:
-
טיפול ומעקב פסיכיאטרי: קשר שוטף עם רופא פסיכיאטר להערכה, טיפול, הדרכה ויעוץ.
-
טיפול ומעקב סיעודי: קשר שוטף עם אח/ות (באשפוז ובקהילה) למתן טיפול (כולל זריקות דו-שבועיות או חודשיות), תמיכה, הדרכה וליווי על המשך מעקב.
-
התערבות במשבר: טיפול שיחתי ממוקד וקצר מועד להתמודדות עם משברי חיים, כאשר נדרשת התערבות מקצועית מהירה, ייחודית וממוקדת לאדם הפונה במשבר, שאינו מחלת נפש. המטרה הנה לצמצם את הסבל, להשיב את יכולת התפקוד ואת האיזון בחיי הפרט ומשפחתו.
-
טיפול פסיכותרפי קצר מועד או ארוך טווח ע"פ גישות מגוונות: פסיכו (נפש) תרפיה (טיפול) - טיפול שיחתי להתמודדות עם בעיות ומצוקות נפשיות ורגשיות.
-
טיפול קוגניטיבי-התנהגותי: טיפול המבוסס על גישה לפיה על מנת ליצור שינוי בהתנהגות או בתגובות נדרש שינוי בתפישת המציאות. בטיפול הקוגניטיבי-ההתנהגותי מזהים מחשבות אוטומטיות מעוותות, לומדים כיצד להחליפן באחרות - מותאמות וחיוביות יותר, וכן מתרגלים התנהגויות חדשות.
-
התערבות פסיכוסוציאלית: הכרות עם המטופל, נסיבות המשבר\מצב נוכחי, הערכת הכוחות, משאבים, קשיים והקשר עם המשפחה והסביבה. ההתערבות מתמקדת בשיפור התפקוד ע"פ יכולותיו, רצונותיו, כוחותיו וסביבתו של המטופל, תוך שיתופו ושיתוף משפחתו.
-
התערבות שיקומית: הערכה שיקומית, בניית תכנית טיפולית, ליווי, יישום ומעקב אחר ביצוע התכנית וכן הגשה לוועדת סל שיקום (ועדות סל שיקום מתקיימות באופן קבוע במרפאה אחת לשבועיים). ההתערבות השיקומית כוללת התייחסות רחבה להיבטים השונים בחייו של האדם המתמודד עם מחלה נפשית כגון דיור, תעסוקה, חברה ופנאי, השכלה, תוך שיתוף המטופל ומשפחתו.
-
טיפול והתערבות קבוצתית: קיימות מספר קבוצות בהנחיית אנשי מקצוע: 1. קבוצה להתמודדות עם משברי חיים. 2. קבוצה ע"פ התערבות ניהול מחלה והחלמה (IMR - The Illness Management and Recovery) - התערבות אשר מטרתה סיוע למתמודדים עם מחלה נפשית לקבל מידע ולרכוש מיומנויות על מנת לצמצם עד כמה שניתן את השפעת המחלה על חייהם, הצבת יעדים אישיים משמעותיים והתקדמות להשגתם. 3. קבוצה לטיפול בגישה קוגניטיבית-התנהגותית.
-
התערבות משפחתית בשיתוף צוות מית"ל (מרכז יעוץ ותמיכה למשפחות, המרכז לבריאות הנפש באר שבע).
-
תיאום טיפול ותיווך עם גורמי טיפול שונים בקהילה: קישור ותיאום בין המטופל ומשפחתו לבין שירותים בקהילה לטובת מיצוי זכויות, גיוס משאבים והבטחת הרצף הטיפולי.
-
יחידה לאבחון וטיפול בהפרעות אכילה: התערבות פרטנית, קבוצתית, משפחתית וקהילתית ע"י צוות רב מקצועי. רכזת היחידה: עו"ס לינור רכב.
-
יחידת יום "גבים": מסגרת למתן טיפול אינטנסיבי רב מקצועי באופן יומיומי. הפעילות ביחידה מתקיימת בימי א'-ה' וכוללת אבחון, טיפול והתערבויות בגישות מגוונות. מנהל השירות : ד"ר צור מאיר.
-
ביקורי בית במקרים מיוחדים.
|
|