התערבות קבוצתית: הספרות המקצועית הרווחת על אפקטיביות מרובה להתערבויות קבוצתיות לבני משפחה בגישות השונות. קבוצות בגישות תמיכתיות, פסיכו-חינוכיות ואף דינאמיות, מסייעות בשינוי הפרופיל הרגשי, ירידה בעוצמת ביטוי הרגשות השליליים, איזון המערכת המשפחתית, מניעת הידרדרות והחמרה וירידה בסימפטומים והעצמת משמעות לחיים אישיים ומשפחתיים לצד המחלה. יתרונותיה של העבודה הקבוצתית היא בהורדת סטיגמה, העצמה בזמן קונפליקטים משפחתיים ושיפור מיומנויות התמודדות.
משפחות מתחזקות מהיותן קבוצת השתייכות, נעזרות זו בזו ומתמודדות כקבוצה מול הסטיגמה. כבר מראשית הקמתו, התקיימו במרכז קבוצות למשפחות בהנחיית אנשי הצוות במית"ל ובמהלך השנים בשיתוף עם אנשי טיפול נוספים. הקבוצות הן פסיכו-חינוכיות עם מרכיבים של תמיכה, הקניית כלים להתמודדות עם בן המשפחה של המתמודד ועיבוד רגשי.
ישנן קבוצות קצרות טווח כמו, קבוצת גוף-נפש (קבוצה להקניית כלים מדיטטיביים להעלאת מודעות ורגיעה עמצית), קבוצת תמיכה בעזרת אמצעים אומנותיים, וישן קבוצות ארוכות טווח עם תחנות לכניסה ויציאה של המשתתפים. ההשתתפות בחלק מהקבוצות היא על פי קרבה לבן המשפחה של המתמודד (הורה, אח, בן, בת\בן זוג).
הנחיית קבוצה במית"ל היא חלק בלתי נפרד מהראייה המקצועית, כאשר יש מקום רב לבחירה ונטייה אישית של איש הצוות. לשאלות נוספות, נו לפנות למזכירות של מית"ל בצור קשר
|